Mă chinui de miercuri cu setarea paginii firmei pe Facebook.

Am urmat toţi paşii necesari. Practic pagina s-a “agăţat” de profilul meu personal în aşa fel încât eu să pot face cunoscută pagina respectivă prietenilor. Lucru logic şi normal.

Ce nu mai e logic şi normal abia acum urmează: “invitaţiile” către prietenii din lista mea nu pleacă. Am crezut că nu am făcut eu ceva bine. Nu a fost cazul. Pur şi simplu initaţiile nu pleacă pentru că Facebook are o problemă. Şi după ce am căutat prin help-uri şi alte asemenea am descoperit că s-a întâmplat acest lucru şi altora, de pe întreg Mapamondul. Şi încă de vreun an se întâmplă!

La momentul în care îţi creezi un profil personal, Facebook te “ameninţă” că dacă găsesc în profilul respectiv ceva necurat, îl şterg fără preaviz. Drept pentru care, cuminte, am mers pe calea cu pagina.

Probabil că dacă aş fi urmat calea urmată de mulţi şi anume să păcălesc Facebook cu faptul că cineva chiar se numeşte gen Exclusive Sertices şi aş fi trimis cereri de prietenie gen “Exclusive Servicess wants to be your friend”, n-aş mai fi avut de ce să scriu postul ăsta. Dar eu nu, să merg pe calea recomandată de creatori. Şi mi-a ajuns!

Practic treaba asta funcţionează doar pentru cei care “au apucat” să îşi creeze pagina înainte de apariţia erorii în cauză. Nu înţeleg cum, deşi o groază de useri au semnalat problema direct la Facebook, aceasta nu a fost soluţionata şi mai mult, oficialii Facebook au înţeles la un moment dat să ofere ca soluţie “spamarea” prietenilor de pe pagina personală cu mesaje directe în care să-i rogi să dea “like” la pagina al cărui link să-l inserezi în respectivul mesaj direct!

Mi s-a părut aşa o cârpeală demnă mai degrabă de un român care înlocuieşte cureaua de la radiator de la Dacie cu dress-uri de femeie decât de reprezentanţii celui mai mare fenomen mondial al ultimilor ani!

Păcat Facebook, lipsa de profesionalism din modul în care aţi înţeles să rezolvaţi o astfel de problemă este jalnică!