M-am întors duminică din Grecia… Greu! Greu la capitolul recovery! Încă sunt în starea în care dacă mă uit la ceas la ora 10 îmi zic: “iar ajung târziu pe plajă! 🙂 “!

N-am scris nimic imediat ce am sosit în ideea să las să se mai sedimenteze gândurile, dar văd că n-am şanse, mi-e greu şi n-am apuc deloc!

Drept pentru care, las lenea la o parte, că asta e de fapt, şi aştern:

Întreaga vacanţă a avut 3 părţi: două dintre ele (transportul) care au fost cam de coşmar pentru că mergând by bus 16 ore n-avea cum să fie altfel şi una (şederea propriu-zisă) care a meritat tot ce a însemnat neplăcut în celelalte două!

Am mers în Sarti, Halkidiki şi am redescoperit Grecia şi Marea Egee aşa cum le ştiam din 1998: minunate, primitoare şi de revăzut oricând!

Sarti Beach, Greece

Am avut parte de super vreme, de apă caldă şi foarte curată. Nu pot spune că m-am aşteptat la mai mult şi nu pot spune că aşteptările mi-au fost înşelate în vreun fel de vacanţa asta!

Am mâncat (cam) mult şi de toate, am încercat câte taverne am putut, am savurat berea locală (Mythos) care merge, de vară, am băut şi ceva vin de-al lor, am stat la soare, am dormit şi m-am răsfăţat. Aveam (cred eu) nevoie de ieşirea asta apărută aproape de nicăieri şi materializată în mai puţin de o săptămână. Şi încă ce frumos, calm şi liniştitor s-a putut materializa! Trebuie să fi fost vreo aliniere de planete-ceva, că prea au ieşit toate nemaipomenit în ultimele 3 săptămâni şi câteva zile! 🙂

Am revăzut şi Salonicul într-una din zile, l-am plăcut iar, l-am pozat, i-am admirat clădirile frumoase ca acoperite cu glazură de marţipan, cu balcoanele lor generoase şi umbrite de storuri:

Salonic, clădire in Aristoteli Plaza

Am mers pe malul mării din Plaza Aristoteli până la Turnul Alb, trecând pe lângă cafenele mai mici sau mai mari, încântătoare toate, diferite şi la fel în acelaşi timp:

Faleza şi Turnul Alb

Am băut cafea în Plaza Aristoteli la o cafenea mică şi cochetă:

…prăjiturelele au fost din partea casei, ca şi apa rece, aşa oferă grecii tuturor clienţilor lor, indiferent dacă iei o cafea pe plajă sau în cea mai fancy cafenea din centru.

Am trecut prin renumita piaţă centrală, curată şi bine garnisită:

...nişte măsline!

Am mâncat de prânz la o terasă recomandată de un localnic ce ne-a vazut dezorientaţi pe stradă:

Kitchen Bar

Ne-am întors în Sarti şi ne-am balacit vreo oră în marea care parcă ne aştepta bosumflată că dimineaţă n-am vizitat-o:

Aegean Sea

D-aia spuneam la începutul postului că e greu să îmi revin, mi-e dor de imagini de genul:

Tavernă, plajă, mare (în ordinea numerelor de pe tricou)

În loc de încheiere mai pun o poză, e păcat să o las în uitare:

În loc de încheiere...